Sestavine
- 5 jajc
- 150 ml rižev napitek Notus
- 200 g ovsenega riža Notus
- 150 g tune v olivnem olju
- 3 rdeče paprike
- 3 mlade čebula
- 1 pločevinka koruze
- 1 žlička soli
- ½ žličke popra
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlička rdeče paprike
- Mlada špinača, za serviranje
- Balzamični preliv, za serviranje
Priprava
1. Pečico predhodno segrejemo na 200 stopinj.
2. Ovsen riž Notus skuhamo v slanem kropu po navodilih iz embalaže.
3. Pripravimo zelenjavo. Operemo in narežemo papriko ter mlado čebulo. Konzervo koruze pa odcedimo.
4. V ločeno posodo dodamo jajca, rižev napitek, začimbe, narezano zelenjavo in tuno.
5. Vse skupaj dobro premešamo in na koncu vmešamo kuhan in nekoliko ohlajen ovsen riž.
6. Vse skupaj nadevamo v namaščen pekač in postavimo v pečico in pečemo 45 minut na 200 stopinj.
7. Ko je ovsen narastek pečen ga nekoliko ohladimo in razrežemo. Serviramo ga s poljubno solato in balzamičnim prelivom.
8. Potem pa samo še uživamo in dober tek!😋